äntligen hemma i oslo

2009-12-21, 16:31:52 / Kategori: Norge

nu är jag äntligen hemma igen efter att ha varit i sverige i 5 dagar. känns riktigt bra att vara hemma igen =) min hem resa vet jag inte om jag vill prata om, det va den värsta jag har varit med om. det va både förseningar av tåg och byte till buss, nästa gång blir det buss hela vägen! i natt va jag dålig efter vaccinet som jag tog i går, mår lite bättre i dag så jag hoppas att det inte blir långvarigt. i dag ska jag och mattiz skaffa oss en julgran och påbörja julstädet, jag har även lite planer på att julbaka lite =). det är lite segt att vara hemma själv när mattiz jobbar men man får göra det bästa av det så i dag har jag handlat och håller på att tvätta.

PUSS&KRAM


lördag

2009-12-12, 09:49:46 / Kategori: Norge

sitter hemma i köket och lyssnar på "rolige favoriter" där dom spelar norska jul låtar. i går kom linn hit och sov här. vi gjorde hemma gjord pizza och drack lite vin och satt och pratade i flera timmar. nu har linn och matilda precis åkt iväg till jobbet så jag tänkte att jag ska slå in lite julklappar och julpynta lite mer här hemma (linn hade med sig jätte stora julkulor som dom brukar pynta skyltfönster med) det kommer passa jätte bra hemma hos oss =). jag ska ner på stan sen också, jag ska lämna mina timmlistor på adecco sen gå till linns jobb när hon slutar och så ska vi gå och fika tills matilda slutar =) måste bara lägga till att min dator är död! så just nu använder jag matildas dator och hoppas att micke kan fixa min när jag kommer hem =)

PUSS&KRAM


barack obama och will smith

2009-12-10, 22:30:44 / Kategori: Norge

i dag så åkte jag och mattiz ner på stan för att gå till banken. när vi kommer fram tycker vi att det är ovanligt mycke folk och när vi kommer fram till karl johan så är det poliser över allt. vi fattar som vanligt ingenting och undrar vad det är för speciell dag..? sen går det upp för oss att det är utdelningen av nobells fredspris och att barack obama antagligen är här för att få det. så efter att vi hade varit på banken så gick vi till grand hotell eftersom han skulle bo där och efter 45 min så kommer barack obama, hans fru, will smith, hans fru och några till som vi inte har en aning om vilka det är. så vi stod på andra sidan vägen och såg dom. det tycker vi är lite coolt =P självklart så fick vi bara ett kort och det är suddigt men vi såg dom iallafall =P

förutom att man har sett världens mäcktigaste man så har det inte hänt så mycke. jag är sjuk så jag får inte jobba mer den här veckan. lite tråkigt men inte så mycke att göra åt, så i morgon ska jag passa på att tvätta och små städa lite =)

PUSS&KRAM


helgen

2009-12-06, 19:25:28 / Kategori: Norge

Fredag:
både jag och mattiz jobbade hela dagen så kvällen blev lugn och vi gick och la oss tidigt.

Lördag:
vi vaknade ganska sent och åt en riktig brak frukost, sen gjorde vi oss klara för att åka ner på stan. vi gick igenom hela oslo city och jag köpe julklappar till hela familjen och ett par jätte mysiga tofflor till mig själv. när vi kom hem slog vi in alla julklapparna och tog oss ett glas vin. när klockan va 22 så kom vi på att vi kanske skulle åka ner på stan för att ta oss en öl.. sagt och gjort 23.30 satt vi på bussen och när vi kom fram började vi leta efter en krog där det inte va 20 eller 23. självklart så hittade vi ingen och sista bussen och t banen hade gått. det va inget annat att göra än att gå hem. en timme och 15 min senare kom vi innan för dörren hemma hungriga trötta och med ömmande fötter. vi gjorde oss varma mackor och la oss (med kläder) i sängen och somnade.

Söndag:
vaknade ganska sent, fortfarande slitna sen gårdagens promenad. vi besstämde oss för att städa lägenheten och handla lite va allt vi behöver. vi chansade på att det var öppet vid stadion vilket det också var så vi gick in på elkjöp och köpte oss en dammsugare. sen gick vi till ica och köpte massa rengöringsmedel och lite annat som kan va bra att ha. när vi kom hem vände vi upp och ner på lägenheten och storstädade som aldrig förr. så nu flera timmar senare sitter vi nu och väntar på att maten, som vi i dag lyxar till det med kyckling med klyftpotatis och beasås =)

PUSS&KRAM


lååång dag..

2009-12-03, 23:09:24 / Kategori: Norge

dagen började med att jag inte ville gå upp ur sängen för att det var svin kallt i hela lägenheten. när jag tillslut kom upp så höll jag på att riva hela köket för att diskstället typ rasade. när jag sedan skulle iväg till jobbet (redan lite sen) så va det självklart tusen minus så jag fick skrapa rutorna på bilen. när jag väl kom till jobbet så började allt gå bra och dagen flöt på som vanligt. när jag slutade så va jag bara inne och vände sen så åkte jag och mattiz ner på stan för att fika med linn. när vi gick till hennes jobb som ligger på typ andra sidan stan så kom vi på att vi nog inte kommer överleva vintern, det är 3 december och vi höll på att frysa ihjäl. när vi senare satt på bussen hem så märke vi itne att våran hyresvärs satt framför oss, utan det såg vi när hon gick av.. något dum man kännde sig då. när vi än en gång kom hem va det bara att vända i dörren för att gå en trappa ner till trude och thomas för att betala hyran. trevliga som dom är så bjöd dom in oss och vi blev kvar där typ en timme. så nu sitter jag och skypar med micke, men vi har inget att prata om så vi säger inget men iallafall... nu ska jag bara ta en dusch sen lägga mig för att sova och ladda för en ny jobb dag i morgon..

PUSS&KRAM


hello

2009-12-01, 08:29:15 / Kategori: Norge

kom på att jag inte har bloggat på evigheter, någon som vill ha en update kanske? det får lov att bli i kväll för jag ska snart åka till jobbet, jobbar 9 - 16.30 i dag. jag är helt slut för jag va nere på stan halv 10 i går kväll och hämtade mattiz som har varit i sverige över helgen. när vi kom hem så städa vi efter helgen som dog vi båda två i sängen. hela den här veckan så jobbar jag på samma dagis, det är as skönt att veta vart man ska vara och att det är hela veckan (ser lite dollarteckan när man vet att man jobbar en hel vecka) =P. nog pratat för den här gången, skriver mer i kväll.

PUSS&KRAM