05.52

2009-11-19, 05:53:45 / Kategori: Norge

sitter och äter frukost nu och ska snart gå till t-banan för att åka iväg till min första jobb dag i norge =) det ska bli kul att se vart jag hamnar med t-banan, har inte åkt det här förut. men jag vet nästan vart jag ska så det löser sig nog =P hoppas att dom ringer in mattiz i dag också så hon slipper sitta hemma själv, men jag slutar 14.00 då jobbar inte jätte länge i dag. hoppas på att det blir med jobb i framtiden så man får ihop lite pengar =)

PUSS&KRAM


jobb =D

2009-11-17, 11:34:07 / Kategori: Norge

i dag va jag på möte med ingrid på adecco om att jobba på dagis avdelningen. allt gick jätte bra och jag kommer få börja jobba nu när som =). jag hade mötet 09.30 och 10.10 hade dom ringt men jag missade det så jag ringde upp och då hade dom ett jobb åt mig men dom hade redan hittat någon annan som kunde ta det, så jag missade jobb i dag men hon sa att vi skulle höras snart igen för jobb finns det. känns så skönt att det går framåt nu, nu har jag både jobb och bostad det kan inte bli så mycke bättre =)

PUSS&KRAM


söndag = tråkdag

2009-11-15, 18:59:54 / Kategori: Norge

vi har inte gjort någonting i dag, vi skulle tvätta men fick inte igång tvättmaskinen så det får vänta tills våran hyresvärd kommer hem. vi har solat i dag iallafall, det va sjukt skönt att tänka lite på sig själv en stund. det har varit otroligt lugnt i dag och det kommer det fortfätta vara, sunes jul blev precis färdigt så jag vet ju vad vi gör i kväll =). i morgon har vi betydligt mycket mer att göra, vi ska ringa adecco och fixa möte sen så ska vi för första gången åka buss till centrum och gå en runda och se lite av stan.

PUSS&KRAM


bilfärd i oslo en lördags natt

2009-11-15, 04:05:24 / Kategori: Norge

jag säger bara en sak... kör aldrig bil i oslo city en lördags natt! har aldrig varit med något liknande, så sjukt mycke fulla människor ööööverallt! det va nästan så att jag ville köra på dom och på det hela så körde vi fel också. en timme senare så är vi nu hemma och tänker sova. ska upp i morgon för att tvätta, städa och sola =)

PUSS&KRAM


en vecka i lägenheten

2009-11-15, 02:18:54 / Kategori: Norge

nu är det en vecka sen vi flyttade in, känns som det va jätte länge sen vi flyttade. men nu börjar vi bo in oss och man kan kalla det här för hemma. i går va vi och addopterade en liten kattunge från ett katthem. hennes mamma blev överkörd när hon va en vecka så hon är sjukt kelig för att hon är så van vid människor. hon ligger nästan i ansiktet och sover. på fredag ska vi hämta baileys också så då får chivas lite sällskap när vi inte är hemma. i dag kom vi fram till att vi måste unna oss själv lite för att orka med allt som vi gör, även om vi inte har så mycke penagar. vi har hittat ett ställe där man kan sola billigt så vi ska gå dit en gång i veckan, så vi börjar i morgon. vi har också kommit fram till att helgerna kommer bli riktigt sega om vi inte jobbar under dom, allt är stängt på söndagar och det stänger tidigt på lördagar så vi kommer bara vara hemma. det ända vi kan göra är tvätta och städa.. vi va nyss ute och gick i en timme bara för att hålla oss vakna tills vi ska åka och hämta amanda när hon slutar vid 3, så hon slipper gå hem själv. det är en timme kvar nu och det börjar bli lite segt och det är ingen idé att dricka kaffe för då sprängs våra magar. jag paratade lite med dom där hemma i dag också, det va massa folk hemma hos oss för att fira beckas 18års dag som är på måndag, jag skulle vilja vara hemma för att fira henne men det går inte riktigt nu. hon får komma hit sen så kan jag och mattiz fira henne här =) becka, hoppas du får en bra födelsedag även om jag inte kan vara hemma och fira =)

CHIVAS =)



PUSS&KRAM


misse =)

2009-11-11, 20:52:14 / Kategori: Norge

Jag och mattiz har hittat en misse som vi ska hämta den 20de =) dagen innan jag fyller. Bästa pressenten från mig och mattiz till mig och mattiz =) Idag så va vi och handlade en katt låda och katt sand till lilla missen. Vi håller på och letar efter en till liten misse så vi får varsin. Dom ska heta chivas och baileys =) gud vad mysigt vi ska ha det här hemma när dom flyttar hit =)


Baileys =)



PUSS&KRAM


måndag

2009-11-09, 17:32:50 / Kategori: Norge

då har vi avklarat natt nr 2i våran lägenhet, vi har haft våra första gäster och vi har lagat våran första riktiga mat. dom första gästerna va amanda och fanny som va här i går. våranförsta mat va den godaste köttfärssåsen jag någonsin ätit, vi hade i det vi hade i kylen (vilket inte är så mycke) och det blev jätte bra. den middagen hade vi i går klockan 23.30, det va då vi kom på att vi inte hade ätit mer är 2 knäckemackor och ett ägg var på hela dagen. i dag blir det inte lika glamoröst, det blir nudlar till middag och så fyller vi ut med kaffe under dagen. vi har varit duktiga och inte rökt på hela dagen i dag (det kommer nog gå bra att sluta sen), men ska snart ut och ta första för i dag och sen tillaga dagens middag.

kolla in min och matildas norgeblogg http://livetinorge.blogg.se

PUSS&KRAM


dag 1

2009-11-09, 00:33:15 / Kategori: Norge

första hela dagen i våran lägenhet i dag =) vi har inte gjort så mycket, det är ju söndag så allt ärstängt så man kan inte söka något jobb. allt vi har gjort är att kolla på film och sen så kom amanda och fanny hit och fikade och kollade på lägenheten. även om vi inte har gjort något så är vi helt slut och vi har nyss ätit  middag och klockan är halv 1, normalt liv vi lever? ne nu ska vi nog krypa ner i våra nya sängar och kolla på en film =)
PUSS&KRAM 


lägenhet!

2009-11-06, 21:06:56 / Kategori: Norge

jag och mattiz va som sagt på en massa visningar i dag. den första vi va på var det värsta jag sett. såå jävla äcklig lägenhet, vimådde dåligt när vi gick därifrån. den andra vi va och kollade på va jätte bra och dom som hyr ut den va jätte gulliga så vi behövde inte fundera så mycke utan vi tog den och ska flytta in där i morgon =) den är jätte mysig, kommer bilder snart =) allt känns mycke bättre nu, när vi har våran egen lägenhet =)
PUSS&KRAM


lång dag

2009-11-06, 10:35:20 / Kategori: Norge

i dag kommer det bli en riktigt lång dag.. just nu sitter vi och bara tar det lugnt en stund innan vi ska åka och köpa lite mat som vi kan ha med oss under dagen. klockan 2 har vi våran första visning av en lägenhet som vi inte vet så mycket om men vi tror att den är ganska fin, det är bra pris på den iaf och den ligger i centrum. visning nr 2 blir klockan 3 och det är en källare hos ett par i 30 års åldern, vi vet inte så mycket om den heller men den känns nog bäst. den är på ca 70-80 kvadrat iaf. visning nr 3 är klockan 4 och det är en lite dyrare men nyrenoverad 2a i centrum. efter det så ska vi ringa en kille som äger massa kollktiv för svenskar. han ringde mig i går och sa att han hade ett rum till oss om vi ville. det är inte så stort men är i en jätte stor lägenhet, det är iaf det billigaste. så är inget av dom andra bra så får vi ta det. det kommer bli en jobbig dag men vi får hoppas på det bästa, det vill säga att någon av alla lägenheter är bra och att vi kan flytta in i helgen.

PUSS&KRAM


update

2009-11-05, 19:43:24 / Kategori: Norge

det va ett tag sen jag skrev nu... och mycke har hänt. just nu bor jag och mattiz på ett vandrar hem och har inte ätit något annat än pasta på 3 dagar. vi har ont i magen för vi dricker kaffe istället för att sova. allt detta i hopp om att hitta ett vettigt boende i oslo. vi börjar se ljuset i tunneln nu iaf, i morgon ska vi på 3 visningar som vi fick efter vårat desperata försök genon att lägga ut en annons om att vi önskar att hyra en lägenhet. vi fårlov att hoppas på det bästa, jag vill ha ett hem och riktigt mat!
PUSS&KRAM